S poděkováním vývojářům kvituji posun ve využitelnosti této "malé vizualizace" především díky možnosti volby velikosti a stylů zobrazených dat (textů i proměnných) v nové verzi 1.3.0.
Pro zvýšení přehlednosti používám barevná pole vytvořená pomocí prvku "Text" bez textu, kterým upravím velikost a barvy a umístím je na pozadí. Tady je nutné trochu čarovat, protože ViewDet neumí měnit pořadí překrývání prvků jinak než posloupností jejich vytvoření - pro případné přeuspořádání pomůže klonování (při více prvcích to bývá komplikovanější, ale jde to). Co mě mrzí je, že se na pozadí prvku "Text" nedá ještě vložit obrázek, což by tvorbu designu opět posunulo dál.
Potěšilo mě také, že přibyla možnost vytváření tlačítek. U těch mi chybí design bez jakéhokoli orámování, kdy bych měl jejich vzhled více pod kontrolou. Dalším minusem je, že u tlačítka nelze aktivovat mód pro pouhé zobrazování stavu proměnné (kliknutí vždy nastavuje vázanou proměnnou).
Kdybych si chtěl vymýšlet, určitě bych přišel na spoustu dalších užitečností. Ale jestli to chápu správně, je AMiTem zamýšlená funkčnost tohoto prográmku omezována trochu záměrně - cíleně nechce konkurovat velkým vizualizacím. Takže ještě jednou: posílám poděkování.