Nelze nahrát kód do PLC

Volná diskuse k projektu AMiTsys Junior

Nelze nahrát kód do PLC

Příspěvekod partikam » úte 02. črc 2013 22:31:52

Dobrý den,
mám nově nainstalované DetStudio v PC s OS Windows 8 (64bit). Komunikace s PLC funguje. Ovšem v případě, že dám generuj vše, tak se mi objeví error viz. příloha. Může to mít souvislost mezi DetStudio a WIN8?

Děkuji za rady.
Přílohy
DS.JPG
DS.JPG (47.61 KiB) Zobrazeno 40533 krát
partikam
 
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 08. říj 2009 16:17:27

Re: Nelze nahrát kód do PLC

Příspěvekod Kozdera » stř 03. črc 2013 6:20:35

To nebude problém s WIN8.
Bude to problém v kódu nebo konfiguraci systému.

Vybavuji si, že jsem tuhle hlášku viděl, ale nevybavím si přesně u kterého problému.
1. Buď to byl příliš dlohý výraz v Letu
2. Nebo v příkazu switch dvakrát větev case else

Nebo možná i něco jinýho na co si teď nevzpomínám.
Jan Kozdera
NEUMAN EL, spol. s r.o.
Kozdera
 
Příspěvky: 96
Registrován: stř 07. kvě 2008 14:29:48

Re: Nelze nahrát kód do PLC

Příspěvekod partikam » stř 03. črc 2013 8:33:21

Zkoušel jsem do stanice nahrát jen program, kde byla definována jedna proměnná. Dále jsem napsal alespoň na jeden řádek primitvní kód, jestli mu náhodou nechybí v procesu. Chyba stále přetrvává :-(
partikam
 
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 08. říj 2009 16:17:27

Re: Nelze nahrát kód do PLC

Příspěvekod Kozdera » stř 03. črc 2013 8:56:31

Tak sem zkuste aplikaci nahrát. Můžu ji zkusit přeložit u sebe.
Jan Kozdera
NEUMAN EL, spol. s r.o.
Kozdera
 
Příspěvky: 96
Registrován: stř 07. kvě 2008 14:29:48

Re: Nelze nahrát kód do PLC

Příspěvekod partikam » stř 03. črc 2013 17:01:49

Stejnou verzi DetStudia mám nainstalovanou na starém PC. Rozdíl je v hardwaru a v operačním systému. Nyní mám windows 8. Zkoušel jsem přeinstalovat DetStudio a nic nepomáhá. Komunikace funguje, pro simulátor obrazovek také lze vygenerovat a při generaci pro stanici -> error. Není potřeba pro DOSBOX nastavit něco v OS Windows 8? Nepřekáží mu tam něco. Den zpět jsem řešil problém s jedním soukromým programem, který nefungoval kvůli špatnému formátu "datumu". Bylo to způsobeno mezerou v nastavení systému. Stačilo->ovládací panely->oblast->nastavit.
partikam
 
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 08. říj 2009 16:17:27

Re: Nelze nahrát kód do PLC

Příspěvekod Kozdera » čtv 04. črc 2013 6:18:45

Ve WIN7 se občas stává, že má DS občas hlásí že nemůže smazat nějaké temp soubory. Většinou se to řeší restartem DS občas i PC. Otázkou je co s tím ve WIN8.
Na obrázku vidím "Warning 27" co je v jeho textu? Tipnul bych si, že tam bude právě to co popisuji výše.

Každopádně bych se asi zkusil obrátit na support, když napíšete e-mail budou to schopni vyřešit rychleji než tady na fóru.
Jan Kozdera
NEUMAN EL, spol. s r.o.
Kozdera
 
Příspěvky: 96
Registrován: stř 07. kvě 2008 14:29:48

Re: Nelze nahrát kód do PLC

Příspěvekod TonnyHappy » čtv 04. črc 2013 10:22:17

Pokusil ses vygenerovat nějaký starší projekt, který je v pořádku (tzn. jeho překlad proběhl bez problému) :?:
Antonín Veselý
http://amit.sspbrno.cz

Kdo se ptá, hloupě vypadá. Kdo se neptá, hloupej zůstane!
Uživatelský avatar
TonnyHappy
 
Příspěvky: 17
Registrován: stř 17. čer 2009 8:54:58

Re: Nelze nahrát kód do PLC

Příspěvekod partikam » čtv 04. črc 2013 10:45:40

Warning 27 - text jako v první příloze. Upozornění, že tato chyba nemá definováno bližší umístění.

Moje staré projekty, také nelze vygenerovat :-(
partikam
 
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 08. říj 2009 16:17:27

Re: Nelze nahrát kód do PLC

Příspěvekod Kozdera » čtv 04. črc 2013 11:24:07

Zkoušel jste pustit DS pod Adminem nebo s vypnutým UAC?
Jan Kozdera
NEUMAN EL, spol. s r.o.
Kozdera
 
Příspěvky: 96
Registrován: stř 07. kvě 2008 14:29:48

Re: Nelze nahrát kód do PLC

Příspěvekod partikam » čtv 04. črc 2013 16:40:09

Děkuji vám všem za rady. Po tom co jsem se obrátil na support byl problém obratem vyřešen viz. příloha.

CITACE support fy AMiT (Ing. Michal Novotný):
Závěrem bych zmínil, že s obdobným chování DetStudia po generaci
aplikace jsme se setkali v případě specificky nastavených Windows na PC.
Příčina tohoto chování byla způsobena dlouhými názvy adresářů v použité
cestě instalace DetStudia. Z tohoto důvodu bych Vás požádal o přesunutí
instalace DetStudia do adresáře "C:\DS". Poté proveďte generaci
problémové aplikace. Výsledek nám prosím sdělte.
Přílohy
Chyba.png
Chyba.png (135.27 KiB) Zobrazeno 40433 krát
Generace_OK.png
Po přesunutí adresáře přímo na C:/ a následném spuštění DetStudia proběhla generace úspěšně.
Generace_OK.png (145.3 KiB) Zobrazeno 40433 krát
partikam
 
Příspěvky: 29
Registrován: čtv 08. říj 2009 16:17:27

Další

Zpět na AMiTsys Junior

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron