Spuštění odvětrávání a hlášení chyby

Volná diskuse k projektu AMiTsys Junior

Spuštění odvětrávání a hlášení chyby

Příspěvekod partikam » sob 13. úno 2010 14:49:29

Chtěl bych se zeptat, jak mám zajistit, aby se mi spustil ventilátor při určité teplotě?? Mám nasteveno čidlo teploty, ale chci aby zhruba při teplotě 50°C se mi spustil ventilátor???

A potom ještě takovej dotaz např. budu mít čidlo na měření teploty či nějakej jinej senzor a chci, aby když by to mělo poruchu, třeba přestalo fungovat nebo něco, aby systém okamžitě nahlásil problém a popřípadě ještě napsal čeho se týká??? Uvažoval jsem o přerušení, že v případě poruchy či odpojení by to nahlásilo chybu, ale co senzory, které fungují jako spínače?? Děkuji vám předem za rady..
partikam

Re: Spuštění odvětrávání a hlášení chyby

Příspěvekod Kozdera » pon 15. úno 2010 8:14:11

Chtěl bych se zeptat, jak mám zajistit, aby se mi spustil ventilátor při určité teplotě?? Mám nasteveno čidlo teploty, ale chci aby zhruba při teplotě 50°C se mi spustil ventilátor???

Pro spínaní lze použít výstup modulu Hyst, kdy výstup modulu je sepnut na základě porovnávání vstupní hodnoty s požadovanou hodnotou a nastaveným mrtvým pásmem.
Kód: Vybrat vše
Hyst AI_merena, Vystup.0, ZadanaT, Hystereze, 0x0000

U analogového čidla jde porucha většinou hlídáním hodnoty.
Například odpový snímač Ni1000 lze hlídat pomocí modulu Limits.
Níže vložený kód je zkopírovaný z typového řešení fy. Amit pro vzduchotechniku, které lze volně stáhnout.
Kód: Vybrat vše
Limits AI0_okamzita[0,0], @TNEF, @TNEF, -30.000, 130.000, 5.000, 0x0000

Výstupy se posléze ještě vyhodnotí modulem pro zpoždění náběžné hrany.
Jan Kozdera
NEUMAN EL, spol. s r.o.
Kozdera

Zpět na AMiTsys Junior